BAHOVIM KAPIMA I JEDNOSTAVNOM VEŽBOM PROTIV NESANICE

Poslednjih dana mi se javilo nekoliko ljudi koji imaju isti problem – nesanicu. Bude se noću, satima ne mogu da zaspe, vrte im se stalno iste misli po glavi, muče se i bude umorni.

Iako nema univerzalnih kombinacija Bahovih kapi, u svim slučajevima se pogodilo da je uzrok sličan, te sam predložila sličnu kombinaciju koja je dala rezultate već nakon nekoliko dana.

Dodatno, postoje dve divne QiGong vežbe koje su krajnje jednostavne i koje su takođe pomogla da moji dragi klijenti prebrode problem sa nesanicom.

Šta je uzrok nesanice?

U prvom slučaju, Ivana, 42-godišnja dama javila se zbog problema sa nesanicom, jer je bila preumorna od posla. Radila je po 12 sati dnevno, sa klijentima i velikim timom i glava joj je bila prebukirana najrazličitijim temama, odgovornošću i brigama i jednostavno ju je sve to preplavilo. Nije imala iskustva sa Bahovim kapima do sada i insistirala je da počnemo od problema sa nesanicom.

Dan nakon nje, javila mi se Jovana, devojka od 33 godine, koja je bila u fazi nakon raskida duže veze. Bila je svesna razloga raskida, prošla su je i osećanja tuge i ljutnje, ali ostale su posledice – budila se noću, satima nije mogla da zaspi, uvek su je mučile iste misli, prisećala se poslednje svađe i želela je da to prestane.

I poslednji među njima, bio je Petar, moj stari komšija koji je imao još šest meseci do odlaska u penziju. Kao dugogodišnji direktor, navikao da radi i bude „na zadatku“, počeo je da se bori sa strahovima. Došao je sa pitanjem: Da li imaš nešto što bi moglo da mi pomogne da lakše spavam? Jednostavno ne spavam. Samo mislim o obavezama i danju i noću i to traje toliko dugo da više ne mogu normalno da funkcionišem tokom dana. I ono što imam stvarno da uradim, više ne mogu jer sam konfuzan i pospan. Baš me sve već nervira.

Bahove kapi kao rešenje za nesanicu

Zajednički sastojci svake od tri kombinacije bili su: White Chesnut i Rescue Remedy. Prva cvetna esencija je veoma korisna onda kada nas muče ponavljajuće misli, kada ne možemo da zaustavimo talas misli i zbog toga se teško koncentrišemo danju i loše spavamo noću. Takvih misli želimo da se oslobodimo, ali nam ne uspeva i to nam stvara dodatni pritisak i stres. White Chesnut nam pomaže da te kotrljajuće misli zaustavimo, da nas više ne ometaju, da napravimo red. Kombinovali smo ih sa Rescue Remedy koji ima anti-stres dejstvo u ovoj situaciji i koji je trebalo dodatno da pomogne u borbi sa uznemirenošću i stresnom situacijom koja je imala i druge uzroke, ali čiji su uzoci i nesanica zbog briga koje su se klijentima motale po glavi i činile ih još nervoznijim.

QiGong vežbe kao dodatna podrška u borbi protiv nesanice

Ishod je bio sjajan. Ivana je došla da još nekoliko konsultacija u nizu, zbog dodatnih problematičnih situacija, ali je nesanica bila rešena za oko nedelju dana nakon uzimanja Bahovih kapi. Jovana je bila najuspešnija, jer mi se javila već nakon 4 dana, da kaže kako se probudila sveža i odmorna i kako više nema problem da zaspi uveče. Komšija Petar izgleda mnogo svežije. 🙂

Nemojte se mučiti sa nesanicom. Njeni uzroci mogu biti različiti, ali Bahove kapi mogu ponuditi rešenje za najrazličitija stanja i raspoloženja.