O NAMA

Centar za lični razvoj „Lepo mi je“ i Centar personalnog razvoja su se udružili oko ideje da organizacijom različitih događaja, predavanja, edukacije, pruže priliku ljudima da se razvijaju svako u pravcu u kome želi i na način koji mu odgovara.

Svi programi oba centra fokusirani su na primenu različitih tehnika za lični razvoj i podrazumevaju individualne i grupne programe, kako kontinuirano, tako i sezonski ili u skladu sa potrebama pojedinaca.

Kako bismo obezbedili najbolji kvalitet, sarađujemo sa vrhunskim stručnjacima u oblasti ličnog razvoja, psihologije, filozofije, kulture i umetnosti i drugih srodnih oblasti.

Osnivač Centra za lični razvoj „Lepo mi je“ je Milica Stojiljković, savetnik za lični i poslovni razvoj i komunikacije, učitelj meditacije, QiGong, TaiChi-a i Bahov praktičar.

Osnivač Centra personalnog razvoja je Dragan Kostić, kreator koncepta predavanja pod nazivom „Duhovni doručak“.

 

Milica Stojiljković

Milica Stojiljkovic Lepo mi jeU tri i po decenije svog života, smestila sam čitav jedan šareni svet. Sada i ovde, zadovoljna sam njime i zato ga svakog dana iznova negujem. Negujem radost života, da bih mogla reći sebi Lepo mi je.

Ali, da se razumemo, to ne znači da težim da budem savršena, besprekorna, nepogrešiva. Ja sam samo svoje vreme i pažnju usmerila u radoznalost, iskrenost i vrednosti koje me čine srećnom osobom. Sve drugo se složilo samo.

Bilo je tu mnogo padova i uspona…ali da ih nije bilo, mnogo toga ne bih razumela i zato im hvala što su bili deo mog života i doprineli da razumem šta za mene zaista znači radost i zašto je „lepo mi je“ – iskustvo koje dolazi iznutra.

Po obrazovanju sam profesor srpsko-svetske književnosti i jezika. I to je moja ogromna ljubav. Odabrala sam da se ne bavim književnošću kao stalnom profesijom, ali ponovo bih studirala isti fakultet i bila ponosna diplomom koju sam stekla.

 

Najveće poslovno iskustvo, međutim, nosim iz sada već 14 godina duge poslovne karijere. Počela sam da radim rano i sa manje od 25 godina ozbiljno upoznala poslovni svet domaćih i stranih kompanija. Od svoje 26. godine sam bila na vodećim menadžerskim i direktorkim pozicijama. To praktično znači: rad u 6 velikih kompanija, vođenje malih i velikih timova, vođenje više od 1.000 najrazličitijih projekata u oblasti komunikacija, marketinga i menadžmenta, pisanje više od 1.000 medijskih tekstova, edukacija oko 100 menadžera i direktora veštinama komunikacije, prezentacije, medijskom i javnom nastupu. To znači i susret sa najrazličitijim poslovnim ponudama, zabavnim i manje zabavnim razgovorima za posao. To znači i učestvovanje u selekciji kandidata sa posao u mojim timovima, kao i odlučivanje ko je idealan kandidat. Za 14 godina rada, razgovarala sam i sarađivala i sa mnogo divnih običnih ljudi i sa menadžerima željnim uspeha i sa ozbiljnim direktorima i sjajnim liderima, sa poznatim ličnostima, političarima, mladima i starima. I svima sam im zahvalna na iskustvu koje sam zahvaljujći svima njima stekla.

Paralelno, tokom skoro 10 godina, sticala sam znanje i iskustvo u, naizgled, potpuno različitim oblastima, kao što su meditacija, QiGong, TaiChi, Bahove kapi i srodne veštine. Kažem naizgled, zato što svi koji se bav sličnim temama znaju da su one neodvojivi deo našeg identiteta, da nam upravo one pomažu da otkrijemo šta je naš identiet i da on ne zavisi ni od direktorske pozicije, ni od visoke plate, ni od dobrih kontakata. Sada znam da su me ove veštine dovele do toga da zaista znam ko sam, ko nisam, šta je meni važno, a šta nije i koje su učinile da prepoznam kojim prioritetima zaista hoću da se posvetim.

Ali, najviše sam i sa najvećom ljubavlju povećena svom sinu koji me svaki dan uči novim radostima života.

Iz sve ovoga, nastao je moj Centar za lični razvoj „Lepo mi je“. Direktno sa direktorske pozicije i kancelarije u centru Beograda, odlučila sam da odem i budem tačno ono što jesam i da svoju duboku unutrašnju radost i ljubav podelim sa drugim ljudima, onima koji su za to zainteresovani. Divno je kombinovati sva znanja i iskustva i pomoći drugima da ih steknu u meri u kojoj im je to potrebno. Tako su nastali svi programi Centra, namenjeni pojedincima i grupama koji žele da budu iskreni prema sebi i ulože istinski u svoj razvoj.

Volim da govorim i da pišem, ali ne volim prazne priče. Volim da motivišem na bolje, ali ne težim savršenstvu po svaku cenu. Jer pravo savršenstvo je u tački gde prihvatamo sebe takvima kakvi jesmo, gde imamo ciljeve i želje, ali se ne plašimo i da ponekad izgubimo, gde negujemo ljubav i zahvalnost. Ove vrednosti ne padaju sa neba, to sama veoma dobro znam i zahvalna sam i presrećna zbog svake osobe kojoj pomognem da oblikuje svoj život po svojoj meri.