SEMINAR: LEPO MI JE ŠTO IMAM POSAO KOJI VOLIM, U KRAGUJEVCU

Nakon divnih iskustava na radionicama u Beogradu i Subotici, Milica Stojiljković, osnivač Centra za lični razvoj LEPO MI JE i savetnik za lični i poslovni razvoj, u saradnji sa sajtom  Poslovi.infostud.com održala je novi dvodnevni seminar u Kragujevcu i to 24. marta (16-20h) i 25. marta (14-18h) u prostoru Centra za preduzetništvo (Miloja Pavlovića 9, TC Šumadija, II sprat).

Lepo mi je sto imam posao koji volim, u Kragujevcu

 

Lepo mi je u Kragujevcu

 

Kako program izgleda

Seminar predstavlja skup predavanja, praktičnih vežbi, grupnog rada i individualnih konsultacija. Polaznici vežbaju stvarne situacije, dobijaju praktične primere. Dakle, bez preteranog teorijskog razglabanja, fokusiramo se na praktičan rad. Prolazimo vežbe promene fokusa misli i kvaliteta emocija i učimo kako da se orjentišemo na ostvarivanje ciljeva.

Svaki čas prate detaljni štampani materijali, kao i dodatni materijali za rad kod kuće. Na kraju programa, tj. najkasnije 7 dana nakon završetka seminara, svaki polaznik dobija rezime svog ukupnog rada, uz smernice za dalji napredak, kroz konkretne savete i primere.

 

Teme kojima se na seminaru bavimo

  • Zašto je završetak fakulteta i početak poslovne karijere važan momenat i kako kroz njega proći sa zadovoljstvom
  • Kako brigu i izgovore zameniti entuzijazmom i samopouzdanjem
  • Šta predstavlja naš identitet zaista i kako ga otkriti na pravi način
  • Sve o pripremi CV-a: od toga kako se piše, šta istaći, a šta nikako ne istaći, preko slanja CV-a i propratnog mejla do očekivanja i razgovora o tipovima poslodavaca;
  • Sve o razgovoru za posao –šta je važno za poslodavca, a šta za kandidata, kako primeniti ono što je na seminaru do sada naučeno o ličnom razvoju i ciljevima, zašto je važan prvi utisak, kako odgovoriti na laka, a kako na teška pitanja i slično.

Ovo su neki od komentara koje smo dobli nakon završetka radionice:

“Bila sam na nekoliko radionica koje su se bavile sličnim temama, ali nijedna nije imala ovako ličan i sveobuhvatan pristup. Posao kao deo života, a ne samo nešto što moramo da radimo jer nam je potreban novac. Sve pohvale za ideju!”

“Utisci su apsolutno pozitivni. Mnogo mi se svidja baš to što je radionica uradjena na ovaj način, a ne online. Imali smo priliku da postavimo pitanja, da tražimo odgovor za ono što baš nas zanima i da osetimo da nismo sami, već da je mnogo mladih u istoj ili sličnoj situaciji kao što je naša.”