PREDAVANJE MIODRAGA MAJIĆA: NAJBOLJI PUT JE ČESTO NAJTEŽI

Vidimo se za:

  • dana
  • sati
  • minuta
  • sekundi

Predavanja u okviru projekta LEPO MI JE, JER TAKO ŽELIM su nezaboravni događaji, zato što iz priča
uspešnih ljudi uvek možemo dobiti dobre ideje i odgovore.

Vreme

Četvrtak, 31. oktobar 2019, 20h

Mesto

Sala 10, Cineplexx, u Ušće Shopping Centru

Karte

Na blagajni bioskopa Cineplexx u UŠĆU

TEMA PREDAVANJA

Kako god nam izgledao naš put, u poslu ili bilo kom segmentu života, moramo priznati da je to naš izbor. Sasvim je prirodno da smo nekada nezadovoljni okolnostima, da nam se čini da nas je sreća zaboravila, ali u svakom slučaju, mi biramo da u takvoj situaciji ostanemo ili da je prebrodimo i nastavimo dalje.

Često je kamen spoticanja činjenica da želimo da isterujemo pravdu ili da budemo u pravu, po svaku cenu. Da počnemo, pa ne istrajavamo do kraja. Da su nam, možda, drugi krivi.

Šta su naši ciljevi? Ša smo spremni da žrvtujemo zbog njih? Kada idemo odlučno napred, a kada se povlačimo? Zašto nekada moramo sami, a kada je neophodna podrška drugih? Sve su ovo teme o kojima će sudija i pisac, Miodrag Majić, govoriti na predstojećem predavanju.

O PREDAVAČU

Miodrag Majić je svestrana ličnost. Sudija je Apelacionog suda u Beogradu i pisac. Završio je Pravni fakultet, gde je i magistrirao i doktorirao. U stručnim krugovima, poznat je po svom uspešnom radu u oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava.

Redovno piše i uređuje “Blog sudije Majića” (www.misamajic.com) i gostuje u medijima i na stručnim skupovima, govoreći o problemima sudske nezavisnosti, ljudskih prava i krivičnog prava.

U poslednje vreme, privukao je pažnju šire javnosti po svom sjajnom romanu “Deca zla”. Takođe, napisao je i zbirku priča “U ime naroda”. Bavi se i fotografijom i svira klavir. Idealan je sagovornik na temu – pravednosti i pravde prema sebi i drugima i životnim izborima kao važnim segmentima našeg postojanja.

Rezerviši karte